درباره عکاسی
عکاسی در لغت به معنای روش عکاسی و عکسبرداری است و همچنین به عمل و شغل عکاس نیز گفته میشود. این هنر در اکثر زبانهای جهان فتوگرافی خوانده میشود که ترکیبی از دو کلمهٔ یونانی فتو به معنی نور و گرافی به معنی ثبت یا نگارش است. بنابراین، فتوگرافی به معنای نقش کردن با نور است.
عکاسی یعنی ثبت و ایجاد یک تصویر؛ که در دو مرحله انجام میشود: نخست، بهدستآوردن تصویر به وسیلهٔ دوربین و ثبت آن روی نگاتیو یا گیرنده تصویر الکترونیکی و دوم، ظاهر کردن تصویر مخفی حاصل از دوربین عکاسی و پایدارکردن آن.
منبع : ویکی پدیا
تاریخچه عکاسی
عکاسی توسط یک فرد کشف و تکمیل نشدهاست، بلکه نتیجهٔ تلاش بسیاری از افراد در زمینههای مختلف و اکتشافات و نوآوریهای آنان در طول تاریخ است. سالها قبل از اختراع عکاسی، اساس کار دوربین عکاسی وجود داشتهاست؛ موزی فیلسوف چینی، ارسطو و اقلیدس ریاضیدانان یونانی در سدهٔ ۵ و ۴ پیش از میلاد نحوهٔ کارکرد دوربین سوراخ سوزنی را شرح دادهبودند.
در یونان باستان عقیده بر این بود که نور از چشم به سمت اشیا میتابد و بازتاب آن باعث دیدن میشود. ارسطو و اقلیدس با استفاده از تئوری سوراخسوزنی تلاش کردند خلاف آن نظریه را ثابت کنند؛ آنها در پشت دوربینهای سوراخ سوزنی صفحهای نیمهمات قرار میدادند تا تصویر بازتابشده روی آن با چشم دیده شود. در قرن ششم میلادی، آنتمیوس ریاضیدان بیزانسی در آزمایشهای خود از دوربین تاریکخانهای استفاده کرد.
منبع : ویکی پدیا
عکاس کیست ؟
به هر کسی که عکاسی میکند و عکس میاندازد، عکاس گفته میشود. عکاس حرفهای شغلش عکاسی است در حالی که عکاس غیر حرفهای جهت علاقه و لذتبردن عکاسی میکند . عکاسان حرفهای ممکن است برای روزنامهها و مجلات عکسبرداری کنند یا عکسهای خود را جهت مصارف تبلیغاتی بفروش برسانند. عکاسان برپایهٔ نوع عکسهایشان به دستههای گوناگونی همچون، عکاس پرتره، عکاس طبیعت، عکاس خبری، عکاس عروسی، عکاس ورزشی و… تقسیم میشوند . وظیفهٔ عکاس در امر عکاسی استفاده از قدرت خلاقیت خود و چیرهدستی در افزارمند شدن و استفاده از امکانات دوربین عکاسی است و یک عکاس موفق، باید هردو این وظایف را به خوبی انجام دهد.
منبع : ویکی پدیا
انواع عکاسی
عکاسی پرتره
شاخه ای از عکاسی که در آن از چهره انسان عکسبرداری میشود را عکاسی پرتره می نامند . پرتره انواع گوناگونی دارد اما در تمامی پرتره ها تمرکز بر روی چهره اشخاص است . پرتره فقط یک عکس ساده نبوده و میتواند بیانگر خصوصیات و تفکرات سوژه باشد .
همچنین عکاسی پرتره دارای انوع مختلفی میباشد : پرتره هنری ، پرتره خانوادکی ، پرتره سیاسی ، پرتره پرسنلی ، پرتره تمام قد ، پرتره تبلیغاتی و ...
عکاسی معماری
عکاسی معماری، شاخهای از عکاسی است که در آن از آثار معماری و ساختمانها عکسبرداری میشود. در عکاسی معماری زاویه دید و نوع لنز دوربین بسیار مهم هستند . نوع لنز دوربین در عکاسی معماری از این جهت مهم است که به دلیل آنکه معمولا آثار معماری بزرگ هستند و عکاس نمیتواند به اندازه کافی از آنها فاصله بگیرد ، نیاز به لنزهای حرفه ای عکاسی است .
عکاسی طبیعت
به شاخه ای از عکاسی گفته میشود که گیاهان ، صخره ها ، کوه ها و جانوران به نحوی ثبت شده باشند که اثر مستقیمی از انسان در عکس نباشد . گیاهان پرورش داده شده از سوی انسان، راهها، حیوانات اهلی یا حیوانات وحشی خارج از محیط زیست اصلی خود، نباید در عکس طبیعت حضور داشته باشند.
عکاسی ورزشی
شاخه ای از عکاسی که به عکاسی از صحنه های ورزشی و ورزشکاران می پردازد . تجهیزات در این نوع عکاسی بسیار مهم هستند . چون سوژه در حال حرکت است و داشتن لنزهای حرفه ای بسیار مهم است . استفاده پیاپی ( مسلسل وار ) از شاتر باید از ویژگی های دوربین در عکاسی ورزشی باشد .